top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPieter Huyghe

Mensen en interacties boven processen en tools

Soms merk je nog het best wat voor werkgever je hebt als er zich een uitzonderlijk geval voordoet. Bij deze een voorbeeld waarom Elmos zo’n topper is om voor te werken.

Ik moest naar de bandencentrale om mijn winterbanden op te leggen, maar nog veel meer om mijn achterbanden volledig te laten vervangen, die waren namelijk al “ver gevorderd”. Bij het plaatsen van nieuwe banden is er een procedure, zoals er bij zovele bedrijven is. Allemaal redelijk standaard.

Ik zit echter in een verbouwing, waardoor de aanvraag van een offerte voor nieuwe banden een weekje werd uitgesteld wegens andere prioriteiten. Tot ik plots merkte dat mijn achterband losliet. Naast de verbouwingen rijd ik ook vaak heen en terug naar mijn oude huis om nog zaken op te halen, wat moet gebeuren voor eind volgende week. Dat is zo’n kleine 100km enkele rit. Om maar te zeggen: die auto missen komt op een slecht moment. Ik begon mijn band bij te blazen, en bracht Elmos op de hoogte van de situatie. Ik kon nog rijden, maar dit werd zeer gevaarlijk gezien de band bleef aflaten en lange afstanden waren volledig onhaalbaar.

Welgeteld 23 minuten heeft het geduurd. Toen kreeg ik al een mail terug: “Laat de procedure met offertes maar zitten, ga uw band vervangen zodat je terug veilig de baan op kan. We zorgen dat het dan in orde komt”. Tussendoor werd me nog even gevraagd hoe het met mijn hond ging, gezien ik de week daarvoor in het midden van de nacht in het dierenziekenhuis was beland en dus last minute enkele uren verlof had gevraagd om slaap in te halen. Dit is oprecht geven om de mensen waarmee je werkt.

Dit kan banaal lijken, maar ik heb al bedrijven gekend waar dit zeer anders verloopt. Vanuit mijn functie als agile coach is dit HET schoolvoorbeeld van het eerste principe van agile: “Mensen en interacties boven procedures en tools”. En dat vind ik mooi.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Praat met elkaar

Ik wil even inzoomen op het eerste statement van het agile manifest. Daar staat namelijk: “Mensen en interacties boven processen en tools”. We zijn al zo ver gekomen dat bedrijven inderdaad beginnen b

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page